MUĞLA / MARMARİS - Şehit Ahmet Benler İlkokulu

Ağu

2023 /2024 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF VE ANAOKULU KURALARI 1 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ OKULUMUZ BAHÇESİNDE VELİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

1. SINIF ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN KURASI SAAT:10,30 DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK. ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERİMİZİN KURASI ÇEKİLİP SINIFLARI BELİRLENECEK DAHA SONRA İSE 1. SINIF'I OKUTACAK ÖĞRETMENLERİMİZİN KURASI ÇEKİLECEK.

1. SINIFLAR 9 ŞUBEDEN OLUŞACAK

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİNİN KURASI İSE  1 EYLÜL 2023 CUMA  SAAT:14:00'DE ÇEKİLECEK. ANAOKULUNDA DA ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERİ KURALARI ÇEKİLİP SINIFLAR BELİRLENECEK DAHA SONRA ÖĞRETMENLERİN KURALARI ÇEKİLECEK.

ANAOKULU 4 ŞUBEDEN OLUŞACAK

2 SABAHÇI ŞUBE

2 ÖĞLENCİ ŞUBE

1.    Kendisine ve başkalarına saygılı olmalı

•     Okula geliş ve gidişlerinde, okul içi ve dışı tüm etkinliklerdeki davranışlarında

Şehit  Ahmet  Benler  İlkokulu  öğrencisi  olmanın  sorumluluğunu  taşımalı

ve bunun gerektirdiği özen ve dikkati göstermeli.

•      Öğretmenin ya da konuşan diğer arkadaşlarının sözünü kesmemeli.

•      Konuşurken uygun bir ses tonu kullanmalı, kötü söz (küfür) kullanmamalı

•     Öğretmen derse gelmeden, öğrenciler sessizce oturup bekliyor olmalı.

2.     Bina içinde istendik davranışlar sergilemeli

·          Koridorlarda bağırmamalı, koşmamalı, birbirlerini itmemeli

·          Tuvaletleri temiz bırakmalı, suyu ve temizlik malzemelerini ihtiyacı olduğu kadar     kullanmalı.

·         Okul koridorlarında topla oynamamalı.

·         Tenefüslerde boş  sınıflara  girilmemeli , bodrum katına  inilmemeli.

·         Tenefüslerde  sınıfta nöbetçi öğrenci   ile  beslenmesini  yapan   öğrenciler  kalır,  diğer  öğrenciler  bahçeye  çıkmalı.

·         Öğrenciler kantin alışverişi yaparken sıraya girmeli.

3.    Öğrenci sorumluluklarını bilmeli

·          Tören yerine zamanında gelmeli,

·          Okuldaki bayrak törenlerinde ulusuna ve ulusunun değerlerine saygılı olmalı

·          Derse zamanında girip ,çıkmalı.

·          Diğer sınıflar dersteyken koridorlarda sessiz olmalı

·          Doğal çevreyi korumalı.

·          Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak eşyalar (akıllı saat ,  telefon,  oyuncak, oyun kartları vs …)  getirmemeli

·          Okulun belirlediği kıyafet kurallarına uyarlar. Spor kıyafetlerini sadece Beden Eğitimi dersinde giymek üzere yanlarında getirirler. Diğer derslere spor kıyafeti ile girmezler.

·         Okula  top getirmeyelim, sınıfa  ait  topun beden  eğitimi  derslerinde  oynanması gerekmektedir.

4.   Okul araç ve gereçlerini dikkatli ve temiz kullanmalı

·         Sıraların üzerine, tuvaletlere ve duvarlara yazı yazmamalı.

·         Okul ve sınıf içindeki panolarda bulunan projelere zarar vermemeli.

·         Öğrenciler çöplerini etrafa atmamalı, çöp kutularını kullanmalı.

·         Okul eşyalarını korumalı. Kasıtlı olarak veya dikkatsizlik sonucu zarar verdikleri okul eşyalarının onarımından ya da hasarının ödenmesinden sorumlu olacaklarını bilirler.

Mart ayı  beslenme  listemiz ekte  sunulmuştur.

Kas

Sayın veli,birinci sınıfa başlayan çocuklarınızı 15 Kasım 2021 ile 28 Şubat 2022 tarihleri arasında bağlı bulundukları Aile hekimliğine başvurarak (KKK) kızamık-kızamıkçık-kabakulak ile ( DaBT-IPA) dörtlü karma aşı uygulatmanız gerekmektedir.

Ağu

Tayinleri çıkan çalışkan ve yüreği güzel Mesude & Tuba öğretmenlerime,okulumuzda yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz.

Ağu

6 Eylül 2021 itibariyle tüm kademelerde haftada  beş gün yüz yüze eğitim başlayacaktır.

Ana sınıfları ve birinci sınıflarda 1-3 Eylül tarihleri arasında oryantasyon eğitimi yapılacaktır.

Eyl

2020-2021 Eğitim öğretim yılında,Covid 19 kapsamında alınan tedbirlerle okulumuz  1.Sınıf ve Ana sınıfları yüzyüze eğitime hazır.

Ara

Okulumuzda Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam etkinliklerine devam edilmektedir.

Çocuğunuz için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Kas