MUĞLA / MARMARİS - Şehit Ahmet Benler İlkokulu

OKUL KURALLARI

1.    Kendisine ve başkalarına saygılı olmalı

•     Okula geliş ve gidişlerinde, okul içi ve dışı tüm etkinliklerdeki davranışlarında

Şehit  Ahmet  Benler  İlkokulu  öğrencisi  olmanın  sorumluluğunu  taşımalı

ve bunun gerektirdiği özen ve dikkati göstermeli.

•      Öğretmenin ya da konuşan diğer arkadaşlarının sözünü kesmemeli.

•      Konuşurken uygun bir ses tonu kullanmalı, kötü söz (küfür) kullanmamalı

•     Öğretmen derse gelmeden, öğrenciler sessizce oturup bekliyor olmalı.

2.     Bina içinde istendik davranışlar sergilemeli

·          Koridorlarda bağırmamalı, koşmamalı, birbirlerini itmemeli

·          Tuvaletleri temiz bırakmalı, suyu ve temizlik malzemelerini ihtiyacı olduğu kadar     kullanmalı.

·         Okul koridorlarında topla oynamamalı.

·         Tenefüslerde boş  sınıflara  girilmemeli , bodrum katına  inilmemeli.

·         Tenefüslerde  sınıfta nöbetçi öğrenci   ile  beslenmesini  yapan   öğrenciler  kalır,  diğer  öğrenciler  bahçeye  çıkmalı.

·         Öğrenciler kantin alışverişi yaparken sıraya girmeli.

3.    Öğrenci sorumluluklarını bilmeli

·          Tören yerine zamanında gelmeli,

·          Okuldaki bayrak törenlerinde ulusuna ve ulusunun değerlerine saygılı olmalı

·          Derse zamanında girip ,çıkmalı.

·          Diğer sınıflar dersteyken koridorlarda sessiz olmalı

·          Doğal çevreyi korumalı.

·          Okul için gerekli olmayan ya da okul düzenini bozacak eşyalar (akıllı saat ,  telefon,  oyuncak, oyun kartları vs …)  getirmemeli

·          Okulun belirlediği kıyafet kurallarına uyarlar. Spor kıyafetlerini sadece Beden Eğitimi dersinde giymek üzere yanlarında getirirler. Diğer derslere spor kıyafeti ile girmezler.

·         Okula  top getirmeyelim, sınıfa  ait  topun beden  eğitimi  derslerinde  oynanması gerekmektedir.

4.   Okul araç ve gereçlerini dikkatli ve temiz kullanmalı

·         Sıraların üzerine, tuvaletlere ve duvarlara yazı yazmamalı.

·         Okul ve sınıf içindeki panolarda bulunan projelere zarar vermemeli.

·         Öğrenciler çöplerini etrafa atmamalı, çöp kutularını kullanmalı.

·         Okul eşyalarını korumalı. Kasıtlı olarak veya dikkatsizlik sonucu zarar verdikleri okul eşyalarının onarımından ya da hasarının ödenmesinden sorumlu olacaklarını bilirler.

Yayın: 28.03.2023 - Güncelleme: 28.03.2023 14:25 - Görüntülenme: 158