T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MARMARİS - Şehit Ahmet Benler İlkokulu

Rehberlik Servisi

Mrt

 

    Okulumuz Uz.Psk.danışmanı Seniha AY tarafından 13,14,19 ve 20 Ekim 2021 tarihlerinde, okulumuz konferans salonunda "Okula Uyum Aile Eğitimi" semineri yapıldı.

Mrt

 

   Psikososyal Destek "Deprem " Programı çerçevesinde ,Uz.Psk danışman Aslı Pınar AKSOY ve Psikolog Ayşe ŞEBBOY tarafından Psikososyal Öğretmen,Uz.Psikolojik danışman Seniha AY tarafından  Psikososyal Veli Bilgilendirme Oturumları yapıldı.

   8 Modül ve 11 Oturum içeren öğrenci oturumları da sınıf öğretmenleri tarafından  tamamlanmıştır.

Kas

   Okulumuz konferans salonunda 13,14,19 ve 20 Ekim tarihlerinde Uz.Psikolojik Danışman Seniha AY tarafından yapılan " Okula Uyum" seminerine birinci sınıflardan 88 velimiz katılmıştır.

Haz

1981 yılında İstanbul'da doğmuştur. Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi ve Marmara Üniversitesi,Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunudur.2009 yılında Uygulamalı Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.2014 yılında uzman çocuk ve yetişkin psikodrama Terapisti olmuştur.2010 yılında Evlilik Terapisi ve 2011 yılında çocuk ve yetişkin danışanlara yönelik TA 101 Transaksiyonel Analiz psikoterapi eğitimini tamamlamıştır.Bir çok seminer ve mesleki eğitim çalışmalarına katılmıştır.2013-2021 yılları arasında İstanbul'da Sabedin Türker İlkokulu'nda görev yapmıştır.Evli ve 3 çocuk annesidir. 

Eyl

   1.Sınıf velilerimize okulumuz konferans salonunda, Uz.psikolojik danışman Seniha AY tarafından Covid 19 kapsamında gerekli olan Okula Uyum semineri veriliyor.1.sınıf öğretmenleri de konferans salonunda veli toplantısı yapılıyor.

Ock

Rehberlik Servisinde yapılan performans değerlendirme etkinlikleri:

Öğrenme Güçlüğü Seviye Tespit Formu

Gessel Gelişim Testi (3-12 Yaş)

Metropolitan Okul Olgunluğu Ölçeği (Ana sınıfı)

Zekare Görsel Dikkat Seti (6-9 Yaş)

Manyetik Harfler ve Sayılar...

Dikkat ve Eşleştirme Oyunu VIZVIZ

NUMBERS (Mantıklı ve Sıradışı Düşünme) Oyunu

Puzzle


Ock


 Rehberlik servisi ve öğretmenleri tarafından sınıflarda öğrencilere " Hayır Diyebilme" ve "Olumlu Davranış Geliştirme Becerileri" verilmeye başlandı...

Ara

     10 Aralık 2020 tarihinde okulumuz konferans salonunda,11:00 ve 13:15 saatleri arasında psikolog Ayşe ŞEBBOY ve Uzm.Psk.Danışman Seniha AY tarafından İhmal-İstismar ve Hayır Diyebilme Becerileri Aile Eğitimi verildi.Katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

   Okulumuz psikolojik danışmanı Ayşe ŞEBBOY tarafından 05.01.2018 günü 11.15-13.15 saatleri arasında  okulumuz konferans salonunda "Çocuk İstismarı ve İnternet Bağımlılığı" konulu aile eğitimi semineri yapıldı.

Seminere toplamda 70 velimiz katıldı.Ayşe ŞEBBOY ve seminere katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

    Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte başlattığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı uygulamasına okulumuzda öğrencilerimizle başladık.Bu kapsamda sınıflarda Rehberlik Servisi tarafından Sağlıklı Beslenme ve Zararsız Teknoloji konulu etkinlikler verildi ve verilmeye devam edecek...

Haz

May

Amaç ve İlkelerimiz


Reberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları yanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir. (Kuzgun,1992)

Marmaris Şehit Ahmet benler İlkokulu Rehberlik Servisi olarak, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı; kendine uygun kararlar verebilen, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, özgüvenli,  mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına ve ebeveynlerinin kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.

 

İlkelerimiz:

  • Gizlilik

  • Gönüllülük

  • Süreklilik

  • Kişi haklarına saygı

  • Bireyin değerliliği

  • Bireyin özerkliği

  • İlgili kişilerle işbirliği

May

Uz.Psikolojik Danışman / Bilirkişi

23.01.1972 Erfelek / SİNOP doğumludur. Orta ve lise öğrenimini İstanbul Erenköy Kız Lisesi´nde yatılı olarak tamamladı. Lisans eğitimini 1994 yılında OMÜ PDR, Yüksek Lisansını 2000 yılında OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitimde Psikolojik Hizmetler PDR Anabilim dalında tamamladı.19 yıl boyunca Samsun İl ve ilçelerinde farklı kurumlarda en uzun (8 yıl) Samsun Garip Zeycan YILDIRIM Fen Lisesi´nde görev yaptı. Okulumuza 2013 yılında Çarşamba-Hacı Yılmaz Yılmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nden atanmıştır. Erkek ve kız çocuğuna sahiptir. Mesleğini, insanları çok sevmekte ve sürekli kendisini geliştirmeye çalışmaktadır.

   2018 Ocak ayından itibaren bilirkişilik görevini de yürütmektedir.